Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
102,466
sdC
36,546
Eqe
33,809
33,748
25,099
TEO
22,076
aSk
20,421
20,160
12,443
11,363

👩🏼‍🍳 27 Mart 2023 iftar menüsü

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
102,466
Tepkime puanı
54,514
Puanları
1,907
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Bir seçim yapınız
Hidiv çorbası


image.jpeg



Hidiv Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1adetkabak(rendelenmiş)
  • 1adetpatates(rendelenmiş)
  • 1adethavuç(rendelenmiş)
  • 3yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2yemek kaşığıtereyağı
  • 1litresu(tavuk suyu ya da et suyu da olabilir)
  • 2çay kaşığıtuz
  • 1/2çay kaşığıkarabiber
Meyanesi İçin:
  • 1yemek kaşığıun
  • 1çay bardağısu
Terbiyesi İçin:
  • 1adetyumurta
  • 1/2su bardağısüt

Hidiv Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyun ve eritin. Üzerine patatesleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  2. Üzerine kabak ve havucu da ilave edin. Kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyin. Suyu ilave edin ve altını kısık ateşe alarak kaynatın.
  3. Küçük bir tava ya da sosluğa meyane için olan tereyağını ilave edin ve eritin. Üzerine unu ekleyin.
  4. Kokusu hafif çıkana ve rengi koyulaşana kadar kavurun. Üzerine suyu ilave edin. Karıştırın.
  5. Terbiye için yumurta ve sütü aynı kasede buluşturup çırpın.
  6. Kaynayan çorbaya önce meyaneyi ilave edin. Çırptıktan sonra blendır ile güzelce çekin. Ardından bir miktar çorbayı terbiye kasesine ekleyerek terbiyenin tamamını çorbaya dahil edin.
  7. Biraz daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun

Kremalı mantarlı tavuk


image.jpeg


Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 200gramkemiksiz but eti(kuşbaşı doğranmış)
  • 300grammantar(iri doğranmış)
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 4yemek kaşığısıvı yağ
  • 1adetorta boy kuru soğan(piyazlık kesilmiş)
  • 1kutukrema(200 ml.)
  • 2çay kaşığıtuz
  • 1/2çay kaşığıkarabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye yağı ekleyin ve eriyince soğanları ilave edin.
  2. Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin. Mantarların suyunu salmaması için ocağın altı yüksek derecede olmalıdır. Mantarlar karamelize olana kadar kavurun.
  3. Üzerine tavukları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. Kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm sos tavuk ve mantarlar ile özdeşleşince ocağın altını kapatın.
  5. Kremalı mantarlı tavuk hazır. Afiyet olsun!

Müceddere

image.jpeg


Müceddere Tarifi İçin Malzemeler


Pilav İçin:
  • 5yemek kaşığızeytinyağı
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 1adetkuru soğan
  • 1çay kaşığıtuz
  • 2tatlı kaşığıbiber salçası
  • 2tatlı kaşığıdomates salçası
  • 2dişsarımsak
  • 1/2çay kaşığıkarabiber
  • 1su bardağıpilavlık bulgur
  • 1su bardağıpirinç
  • 3,5su bardağısu
  • 1su bardağıyeşil mercimek(haşlanmış)
Servis İçin:
  • 1/2çay bardağızeytinyağı
  • 2adetkuru soğan
  • 1çay kaşığıtuz
  • 5dalmaydanoz
  • 3yemek kaşığınar taneleri

Müceddere Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yemeği pişirmeye başlamadan önce pilav için olan soğanı ufak küpler halinde, üzeri için olan soğanı orta kalınlıkta piyaz doğrayıp kenarda bekletin. Pirinçleri de sıcak suda 15 dakika bekletip, ardından yıkayıp süzün.
  2. Pilav için geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağı karışımında, küp doğranmış soğanları tuz da ilave ederek yumuşayana kadar kavurun.
  3. Soğanların üstüne salçaları, ezilmiş ya da ufak doğranmış sarımsakları ve karabiberi de ekleyip salçaların kokusu çıkıp yumuşayana kadar kavurun.
  4. Tencereye bulgur ve yıkanmış pirinçleri de ilave edip, diğer malzemelerle bütünleşene kadar 3-4 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve haşlanmış mercimekleri ilave edin, karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık konuma getirin.
  5. Pilav pişerken geniş bir tavada servis için kullanacağınız soğanları zeytinyağı ve tuzla yumuşayıp, tüm suyunu çekip, koyu bir renk alana kadar kavurun.
  6. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın, kenarlardan ortaya doğru bir defa karıştırıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin.
  7. Dinlenen pilavı servis tabağına alın, üstüne kavrulmuş soğanları ilave edin, süslemek için de ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve nar tanelerini ekleyin. Afiyet olsun.

Yalancı baklava

image.jpeg


Yalancı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin:
  • 4su bardağışeker
  • 4su bardağısu
  • 3damlalimon suyu
Hamuru İçin:
  • 1adetyumurta
  • 1su bardağısüt
  • 1su bardağısıvı yağ
  • 1/2yemek kaşığısirke
  • 1/4çay kaşığıtuz
  • 1su bardağınişasta
  • 1paketkabartma tozu
  • 3su bardağıun
  • 3/4su bardağıceviz

Yalancı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırın. Limon suyunu da ekleyin. Kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.
  2. Derin bir kaseye sütü ilave edin. Üzerine yumurtayı ekleyin.
  3. Üzerine sıvı yağı ve sirkeyi ekleyin.
  4. Unu, kabartma tozu ve nişastayı eleyerek ekleyin.
  5. Güzelce yoğurduktan sonra cevizleri de ilave edin.
  6. Cevizler her yere eşit dağılacak şekilde karıştırın.
  7. Bir fırın tepsisine hamuru ilave edin ve bıçak ile dilediğiniz şekilde kesin.
  8. 180 dereceye ayarlı fansız fırında, orta rafta 45 dakika kadar altın sarısı olana kadar pişirin.
  9. Soğuk şerbeti, fırından çıkan tatlı ile buluşturun ve 3-4 saat kadar dinlendirin.
  10. Tabağa alın ve süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
 

JoyCe

NotAvailable
Yönetici
Süper Admin
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
25,099
Tepkime puanı
11,353
Puanları
113
Konum
Cappodocia
Mesleğin
Management officer
Cinsiyetiniz
Bayan
Burc
İkizler
Memleket
74 Bartın
Nerden:
50 Nevşehir
Yalancı baklavada çok güzel oluyor ✔
Deneyin pişman olmazsınız 🤞
 

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
102,466
Tepkime puanı
54,514
Puanları
1,907
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Bir seçim yapınız

BukLem

Sus ve Yaradanın kapı açışını seyret
TF Özel Üye
Katılım
18 Kas 2015
Mesajlar
33,748
Tepkime puanı
20,528
Puanları
113
Yaş
27
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
Nerden:
Afrika
İlgi Alanı:
İlgisiz

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst