- Katılım
- 24 Haz 2019
- Mesajlar
- 102,466
- Tepkime puanı
- 54,514
- Puanları
- 1,907
- Cinsiyetiniz
- Bayan
- Yaş
- 28
- Memleket
- 35 İzmir
- Nerden:
- Bir seçim yapınız
Hidiv çorbası

Hidiv Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hidiv Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremalı mantarlı tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Müceddere

Müceddere Tarifi İçin Malzemeler
Pilav İçin:
Müceddere Tarifi Nasıl Yapılır?
Yalancı baklava

Yalancı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin:
Yalancı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

Hidiv Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetkabak(rendelenmiş)
- 1adetpatates(rendelenmiş)
- 1adethavuç(rendelenmiş)
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 1/2yemek kaşığıtereyağı
- 1litresu(tavuk suyu ya da et suyu da olabilir)
- 2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1yemek kaşığıun
- 1çay bardağısu
- 1adetyumurta
- 1/2su bardağısüt
Hidiv Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyun ve eritin. Üzerine patatesleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Üzerine kabak ve havucu da ilave edin. Kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyin. Suyu ilave edin ve altını kısık ateşe alarak kaynatın.
- Küçük bir tava ya da sosluğa meyane için olan tereyağını ilave edin ve eritin. Üzerine unu ekleyin.
- Kokusu hafif çıkana ve rengi koyulaşana kadar kavurun. Üzerine suyu ilave edin. Karıştırın.
- Terbiye için yumurta ve sütü aynı kasede buluşturup çırpın.
- Kaynayan çorbaya önce meyaneyi ilave edin. Çırptıktan sonra blendır ile güzelce çekin. Ardından bir miktar çorbayı terbiye kasesine ekleyerek terbiyenin tamamını çorbaya dahil edin.
- Biraz daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun
Kremalı mantarlı tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 200gramkemiksiz but eti(kuşbaşı doğranmış)
- 300grammantar(iri doğranmış)
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 4yemek kaşığısıvı yağ
- 1adetorta boy kuru soğan(piyazlık kesilmiş)
- 1kutukrema(200 ml.)
- 2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- Tencereye yağı ekleyin ve eriyince soğanları ilave edin.
- Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin. Mantarların suyunu salmaması için ocağın altı yüksek derecede olmalıdır. Mantarlar karamelize olana kadar kavurun.
- Üzerine tavukları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm sos tavuk ve mantarlar ile özdeşleşince ocağın altını kapatın.
- Kremalı mantarlı tavuk hazır. Afiyet olsun!
Müceddere

Müceddere Tarifi İçin Malzemeler
Pilav İçin:
- 5yemek kaşığızeytinyağı
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1adetkuru soğan
- 1çay kaşığıtuz
- 2tatlı kaşığıbiber salçası
- 2tatlı kaşığıdomates salçası
- 2dişsarımsak
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1su bardağıpilavlık bulgur
- 1su bardağıpirinç
- 3,5su bardağısu
- 1su bardağıyeşil mercimek(haşlanmış)
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 2adetkuru soğan
- 1çay kaşığıtuz
- 5dalmaydanoz
- 3yemek kaşığınar taneleri
Müceddere Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeği pişirmeye başlamadan önce pilav için olan soğanı ufak küpler halinde, üzeri için olan soğanı orta kalınlıkta piyaz doğrayıp kenarda bekletin. Pirinçleri de sıcak suda 15 dakika bekletip, ardından yıkayıp süzün.
- Pilav için geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağı karışımında, küp doğranmış soğanları tuz da ilave ederek yumuşayana kadar kavurun.
- Soğanların üstüne salçaları, ezilmiş ya da ufak doğranmış sarımsakları ve karabiberi de ekleyip salçaların kokusu çıkıp yumuşayana kadar kavurun.
- Tencereye bulgur ve yıkanmış pirinçleri de ilave edip, diğer malzemelerle bütünleşene kadar 3-4 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve haşlanmış mercimekleri ilave edin, karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık konuma getirin.
- Pilav pişerken geniş bir tavada servis için kullanacağınız soğanları zeytinyağı ve tuzla yumuşayıp, tüm suyunu çekip, koyu bir renk alana kadar kavurun.
- Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın, kenarlardan ortaya doğru bir defa karıştırıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen pilavı servis tabağına alın, üstüne kavrulmuş soğanları ilave edin, süslemek için de ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve nar tanelerini ekleyin. Afiyet olsun.
Yalancı baklava

Yalancı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin:
- 4su bardağışeker
- 4su bardağısu
- 3damlalimon suyu
- 1adetyumurta
- 1su bardağısüt
- 1su bardağısıvı yağ
- 1/2yemek kaşığısirke
- 1/4çay kaşığıtuz
- 1su bardağınişasta
- 1paketkabartma tozu
- 3su bardağıun
- 3/4su bardağıceviz
Yalancı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırın. Limon suyunu da ekleyin. Kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.
- Derin bir kaseye sütü ilave edin. Üzerine yumurtayı ekleyin.
- Üzerine sıvı yağı ve sirkeyi ekleyin.
- Unu, kabartma tozu ve nişastayı eleyerek ekleyin.
- Güzelce yoğurduktan sonra cevizleri de ilave edin.
- Cevizler her yere eşit dağılacak şekilde karıştırın.
- Bir fırın tepsisine hamuru ilave edin ve bıçak ile dilediğiniz şekilde kesin.
- 180 dereceye ayarlı fansız fırında, orta rafta 45 dakika kadar altın sarısı olana kadar pişirin.
- Soğuk şerbeti, fırından çıkan tatlı ile buluşturun ve 3-4 saat kadar dinlendirin.
- Tabağa alın ve süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!