Yeni mesajlar Yeni konular En ├žok cevaplanan En g├Âr├╝nt├╝lenen konu En ├žok begenilen

En ├žok mesaj
Kullan─▒c─▒
Mesaj
sdC
36,155
27,022
Eqe
23,866
TEO
22,076
aSk
20,422
19,994
17,843
12,417
11,062

­čĹę­čĆ╝ÔÇŹ­čŹ│ 29 Nisan 2022 iftar men├╝s├╝

TheGirLinBlack

gĐö┬óĐöĐâĐö ╬▒┼č─▒đ║ đ▓╬╣ĐĆ đ║╬▒Ôłé─▒đŞ─▒ g├╝đŞĐö┼č╬╣đŞ Đâ╬▒¤ü╬▒đ╝╬▒zĐĽ─▒đŞ..
Y├Ânetici
TF Root
Kat─▒l─▒m
24 Haz 2019
Mesajlar
92,761
Tepkime puan─▒
48,911
Puanlar─▒
1,907
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Ya┼č
28
Burc
Ko├ž
Memleket
35 ─░zmir
Nerden:
Avrupa
image.jpeg


Men├╝ ─░├žeri─či :
  • Nohutlu Misket K├Âfte
  • Garnit├╝rl├╝ Pilav
  • F─▒r─▒nda Peynirli Kabak Sandal
  • Sumakl─▒ Mantar
  • ┼×├Âbiyet (Baklaval─▒k Yufkadan)

image.jpeg

Nohutlu Misket K├Âfte ─░├žin Malzemeler :
  • 1 su barda─č─▒ ha┼članm─▒┼č nohut
  • 1 adet k├╝├ž├╝k boy so─čan
  • 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ domates sal├žas─▒
  • 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č─▒
  • 700 ml s─▒cak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • K├Âfte ─░├žin:
  • 200 gr k─▒yma
  • 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Nohutlu Misket K├Âfte Nas─▒l Yap─▒l─▒r?

Nohutlu misket k├Âfte yap─▒m─▒ i├žin; k├╝├ž├╝k bir kaba 200 gr k─▒yma koyun. ├ťzerine 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ galeta unu, damak tad─▒n─▒za g├Âre tuz ve karabiber ekleyip, iyice yo─čurun. Daha sonra k─▒ymal─▒ har├žtan minik minik par├žalar al─▒p, elinizde yuvarlay─▒n. Hafif unlanm─▒┼č geni┼č bir kaba koyun. K├Âftelerin hafif├že unlanmas─▒n─▒ sa─člay─▒n.

Di─čer yandan geni┼č bir tencereye 1 adet ince ince do─čranm─▒┼č so─čan ve 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č─▒ ekleyin. So─čan─▒ s├╝rekli kar─▒┼čt─▒rarak, 2 dakika kadar kavurun. Ard─▒ndan tencereye 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ domates sal├žas─▒ ekleyin. Sal├žay─▒ da 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra tencere i├žine 700 ml s─▒cak su d├Âk├╝p, kaynamaya b─▒rak─▒n.

Su kaynamaya ba┼člad─▒ktan sonra 1 su barda─č─▒ ha┼članm─▒┼č nohut ekleyin. 1-2 ta┼č─▒m kaynat─▒n. Daha sonra misket k├Âfteleri yava┼č yava┼č koyup, kar─▒┼čt─▒r─▒n. Son olarak yeme─če damak tad─▒n─▒za g├Âre tuz ve karabiber ekleyip, k─▒s─▒k ate┼č ├╝zerinde 20-25 dakika kadar pi┼čirin.

Nohutlu misket k├Âfte pi┼čtikten sonra i├žine biraz tereya─č─▒ ekleyip, 1 ta┼č─▒m daha kaynat─▒n. Daha sonra ocaktan al─▒p, s─▒cak olarak servis edebilirsiniz.


Garnit├╝rl├╝ Pilav Tarifi (2 Ki┼čilik)

image.jpeg

Garnit├╝rl├╝ Pilav ─░├žin Malzemeler :
  • 1 su barda─č─▒ pilavl─▒k pirin├ž
  • 1 k├╝├ž├╝k kavanoz garnit├╝r
  • 1,5 yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č─▒
  • 2 su barda─č─▒ s─▒cak su
  • 1 adet kesme ┼čeker
  • Tuz
Garnit├╝rl├╝ Pilav Nas─▒l Yap─▒l─▒r?

Garnit├╝rl├╝ pilav yap─▒m─▒nda; 1 su barda─č─▒ pirinci y─▒kay─▒p, 15 dakika tuzlu ─▒l─▒k suda dinlendirin. 1 k├╝├ž├╝k boy kavanoz garnit├╝r├╝ a├ž─▒p, s├╝zgece al─▒n. Sudan ge├žirip, s├╝zmeye b─▒rak─▒n.

Orta boy derin bir tencereye 1 bu├žuk yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č koyup, eritin. Eriyen ya─č─▒n ├╝zerine suyu s├╝z├╝len pirin├žleri ekleyip, 2 dakika kavurun. Ard─▒ndan damak tad─▒n─▒za g├Âre tuz ve 1-2 kesme ┼čeker koyup, 1 dakika kadar daha kavurun.

Daha sonra kavrulan pirin├žlerin ├╝zerine 2 su barda─č─▒ s─▒cak su d├Âk├╝p, 1-2 kere kar─▒┼čt─▒r─▒n. Tencerenin kapa─č─▒n─▒ kapat─▒p, k─▒s─▒k ate┼čte suyunu biraz ├žekinceye kadar pi┼čirin. Ard─▒ndan tencereye garnit├╝r├╝ koyun. Tencerenin tekrardan kapa─č─▒n─▒ kapat─▒p, suyunu tamamen ├žekene kadar pi┼čirmeye devam edin.

Garnit├╝rl├╝ pilav pi┼čtikten sonra tencerenin kapa─č─▒n─▒ a├ž─▒p, 1-2 kere kar─▒┼čt─▒r─▒n. Kapak ile tencere aras─▒na ka─č─▒t havlu serip, kapa─č─▒ kapat─▒n. 15 dakika kadar demlenmeye b─▒rak─▒n.

Haz─▒rlad─▒─č─▒n─▒z garnit├╝rl├╝ pilav─▒ s─▒cak olarak servis edebilirsiniz.

F─▒r─▒nda Peynirli Kabak Sandal Tarifi(2 Ki┼čilik)

image.jpeg

F─▒r─▒nda Peynirli Kabak Sandal ─░├žin Malzemeler :
  • 2 adet orta boy kabak
  • 30 gr beyaz peynir
  • 30 gr ka┼čar peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam dereotu
  • 2 yemek ka┼č─▒─č─▒ zeytinya─č─▒
  • Tuz
2 adet kaba─č─▒n ba┼č k─▒s─▒mlar─▒n─▒ kesin. Ortadan ikiye kesin. Kay─▒k ┼čeklinde i├žlerini ka┼č─▒k yard─▒m─▒ ile ├ž─▒kart─▒n. Kabaklar─▒ s─▒cak su i├žine koyun. ├ťzerine tuz serpi┼čtirip, yumu┼čayana kadar ha┼člay─▒n.

Di─čer yandan 30 gr beyaz peynir ve 30 gr ka┼čar peynir rendeleyin. ├ťzerine 1 adet yumurta k─▒r─▒n. Ard─▒ndan 1 tutam ince ince do─čranm─▒┼č dereotu ekleyip, iyice kar─▒┼čt─▒r─▒n.

Ha┼članan kabaklar─▒ f─▒r─▒n kab─▒na al─▒n. Kabaklar─▒n i├žlerini peynirli kar─▒┼č─▒m─▒ payla┼čt─▒r─▒n. Kabak sandal─▒ ├Ânceden ─▒s─▒t─▒lm─▒┼č 200 dereceli f─▒r─▒na verin. ├ťzerleri k─▒zar─▒ncaya kadar yakla┼č─▒k 12-13 dakika pi┼čirin.

Pi┼čen f─▒r─▒nda peynirli kabak sandal─▒ f─▒r─▒ndan al─▒p, s─▒cak olarak servis edebilirsiniz.


Sumakl─▒ Mantar Tarifi

image.jpeg
  • 400 gr mantar
  • Ka┼čar peynir
  • Yar─▒m yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č─▒
  • Sumak
  • Tuz
Sumakl─▒ Mantar Nas─▒l Yap─▒l─▒r?

400 gr mantar─▒n saplar─▒n─▒ ├ž─▒kart─▒p, iyice y─▒kay─▒n.

Geni┼č bir tavaya mantarlar─▒ ters ├ževirerek koyun. Tavan─▒n kapa─č─▒n─▒ kapat─▒p, mantarlar sular─▒n─▒ b─▒rakana kadar pi┼čirin.

Daha sonra suyunu s├╝z├╝p, tavaya yar─▒m yemek ka┼č─▒─č─▒ tereya─č ilave edip, mantarlar─▒ 1-2 kere kar─▒┼čt─▒r─▒n. Mantarlar─▒n y├╝zlerini ├ževirip, biraz tuz serpi┼čtirin.

─░nce ince dilimlenmi┼č ka┼čar peynirleri mantarlar─▒n ├╝zerine yerle┼čtirin. En son sumak serpi┼čtirin. Tavan─▒n kapa─č─▒n─▒ kapat─▒p, k─▒s─▒k ate┼čte ka┼čar peynirler eriyene kadar pi┼čirin.

Peynirler eridikten sonra ocaktan al─▒p, sumakl─▒ mantar─▒ s─▒cak olarak servis edebilirsiniz.

Haz─▒r Baklaval─▒k Yufkadan F─▒st─▒kl─▒ ┼×├Âbiyet Tarifi (12 Adet)

image.jpeg



┼×├Âbiyet (Baklaval─▒k Yufkadan) ─░├žin Malzemeler :
  • 10 adet baklaval─▒k yufka
  • 150 gr tereya─č─▒
  • 1 su barda─č─▒ s├╝t
  • 3 yemek ka┼č─▒─č─▒ irmik
  • 1/2 paket vanilya
  • K├╝├ž├╝k bir kase ye┼čil toz f─▒st─▒k ya da ceviz i├ži
  • ├ťzeri ─░├žin:
  • Ye┼čil toz f─▒st─▒k ya da ceviz i├ži
  • ┼×erbeti ─░├žin:
  • 2 su barda─č─▒ su
  • 2 su barda─č─▒ toz ┼čeker
  • 3 damla limon suyu
┼×├Âbiyet (Baklaval─▒k Yufkadan) Nas─▒l Yap─▒l─▒r?


Bildschirmfoto 2022-04-29 um 05.54.06.png

Baklaval─▒k yufkadan ┼č├Âbiyet yap─▒m─▒nda ; ilk olarak ┼čerbeti haz─▒rlay─▒n. Orta boy derin bir tencereye 2 su barda─č─▒ su ve 2 su barda─č─▒ toz ┼čeker koyun. ┼×eker eriyene kadar orta ate┼č ├╝zerinde kar─▒┼čt─▒r─▒n. Ard─▒ndan kaynamaya b─▒rak─▒n. ┼×erbet kaynamaya ba┼člad─▒ktan sonra oca─č─▒n alt─▒n─▒ k─▒s─▒n. ├ťzerine 3 damla limon suyu ekleyin. 20 dk kadar kaynatmaya devam edin. ┼×erbet haz─▒r olduktan sonra ocaktan al─▒p, so─čumaya b─▒rak─▒n.

Di─čer taraftan, orta boy bir tavada 150 gr tereya─č─▒ eritip, so─čutun. Eritti─činiz tereya─č─▒, baklaval─▒k yufkalar─▒n aras─▒na s├╝rmek i├žin kullan─▒lacakt─▒r.

┼×├Âbiyetin i├ž kremas─▒ i├žin; tencereye 1 su barda─č─▒ s├╝t koyun. ├ťzerine 3 yemek ka┼č─▒─č─▒ irmik ekleyin. Tencereyi ocak ├╝zerine al─▒n. Koyu bir k─▒vam alana kadar s├╝rekli kar─▒┼čt─▒rarak pi┼čirin. Ocaktan almaya yak─▒n kreman─▒n i├žine yar─▒m paket vanilya ekleyin. Kremay─▒ 1-2 kez kar─▒┼čt─▒r─▒p, koyula┼čmas─▒ i├žin so─čumaya b─▒rak─▒n.

10 adet baklaval─▒k yufkadan 1 tanesini tezgah ├╝zerine serin. ├ťzerine daha ├Ânce eritti─činiz tereya─č─▒ndan bir miktar d├Âk├╝n. F─▒r├ža yard─▒m─▒ ile tereya─č─▒n─▒, yufkan─▒n t├╝m y├╝zeyine g├╝zelce s├╝r├╝n. Ard─▒ndan ikinci yufkay─▒, ilk yufkan─▒n ├╝zerine serin ve tekrar her taraf─▒na tereya─č─▒ s├╝r├╝n. Bu i┼člemi t├╝m baklaval─▒k yufkalar i├žin tekrarlay─▒n. Fakat son baklaval─▒k yufkay─▒ koydu─čunuzda, ├╝zerine tereya─č─▒ s├╝rmeyin.

├ťst ├╝ste dizdi─činiz tereya─čl─▒ baklaval─▒k yufkalar─▒ keskin bir b─▒├žak (ya da hamur kesme b─▒├ža─č─▒) ile kare kare kesin. Ard─▒ndan her birinin ortas─▒na haz─▒rlad─▒─č─▒n─▒z kremal─▒ har├žtan 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ kadar koyun. Kreman─▒n ├╝zerine ye┼čil toz f─▒st─▒k serpi┼čtirin. Arzu ederseniz ye┼čil toz f─▒st─▒k yerine d├Âv├╝lm├╝┼č ceviz, f─▒nd─▒k ya da file badem kullanabilirsiniz. Yufkalar─▒ ├╝├žgen ┼čeklinde kapat─▒n.

F─▒r─▒n tepsisi ya da orta boy bir borcam─▒n i├žini az miktar s─▒v─▒ ya─č ile hafif├že ya─člay─▒n. ├ťzerine haz─▒rlad─▒─č─▒n─▒z ┼č├Âbiyetleri, u├ž k─▒s─▒mlar─▒ bir di─čerinin alt─▒nda kalacak ┼čekilde dizin. Bu ┼čekilde dizilmesi ┼č├Âbiyetlerin pi┼čerken a├ž─▒lmas─▒n─▒ engelleyecektir.

Haz─▒r baklaval─▒k yufkadan f─▒st─▒kl─▒ ┼č├Âbiyetleri ├Ânceden ─▒s─▒t─▒lm─▒┼č 180 derece f─▒r─▒na verin. ├ťzerleri iyice k─▒zarana kadar 20-25 dk pi┼čirin. ┼×├Âbiyetler iyice k─▒zard─▒ktan sonra f─▒r─▒ndan ├ž─▒kart─▒n. ┼×├Âbiyetler hala s─▒cak iken, haz─▒rlad─▒─č─▒n─▒z ─▒l─▒k ┼čerbeti bir kep├že yard─▒m─▒ ile yava┼č yava┼č yedirerek d├Âk├╝n.

┼×├Âbiyetler ┼čerbeti ├žektikten sonra servis taba─č─▒na al─▒n. ├ťzerine tekrar ye┼čil toz f─▒st─▒k serpi┼čtirerek, servis edebilirsiniz.
 

AycA_S

Zalimin cellad─▒ adalettir.
Edit├Âr
Kat─▒l─▒m
20 Kas 2015
Mesajlar
17,843
Tepkime puan─▒
13,113
Puanlar─▒
113
Nerden:
Bir se├žim yap─▒n─▒z
─░lgi Alan─▒:
Tarih, spor
Bunlar─▒n hepsini bir arada t├╝ketebilen baba yi─čit var m─▒ ;ddxd
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
├ťst