Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
sdC
36,546
Eqe
33,809
33,754
25,099
TEO
22,076
aSk
20,421
20,160
12,443
11,363

Ben bir Çingeneyim

BukLem

Sus ve Yaradanın kapı açışını seyret
TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
Ben Çingeneyim
"Ben bir çingeneyim. Bizanslılar 1000 yıl önce benim insanlarıma athinganoi adını verdiler. Bu dokunulmaz demekti.. Bundan sonra her gittiğimiz ülkede insanlar bizi böyle çağırdı. Zigeuner, cigani veya çingene.
Bizlere dokunulmaz dediler... Korktular bizden. Farklıydık. Daha yoksulduk. Daha özgürdük. Ama insandık. Tıpkı onlar gibi. Onlar bunun farkında değildi. Bizimle çalışmak, bizimle yaşamak, bizimle konuşmak istemediler.
Atalarım, bu haksızlıklardan kurtulmak için her yolu denediler... Haykırarak baktılar insanların gözlerine; "biz çingene değiliz insanız." Çingenelerin konuştuğu dillerden birinde insan Rom demekti. Onlarda insanlara biz romanız dediler yani sizden bir farkımız yok.

Bugüne kadar kimse onları dinlemedi. Ben atalarım gibi umutsuzca yalvarmayacağım. Biliyorum ki gerçekten de biz farklıyız! Özgür, hırçın, dayanıklı, güçlü, insancıl, ve yaratıcıyız. Tarihin en barışçı insanlarıyız. Bu yüzden utanmam gerekmiyor. Ben olduğum şeyle gurur duyuyorum. Herkes bilsin! Ben bir çingeneyim."

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
Ben bir karabiberimmm
Çatlayın bakalımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

TEO

Özel Üye
TF Onursal Üye
Cinsiyetiniz
Bay
Burc
Kova
Memleket
34 İstanbul
Bir de bazi zeka özurluleri, tugla eriyinceye kadar yikanmak mi gerekir diye sorma gafletinde bulunurlar?! Bunun ne ahlaken, ne de din`en yeri vardir. Bazi insanlar hakikaten; korkunc!

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
gerçektende bir yanım roman benim abi.damarlarımda o kandan var yani. ama rabbime şükür zararını görmedim hiç.aynı toplumun içinde her türlüsü var zaten

Ben atalarım gibi umutsuzca yalvarmayacağım. Biliyorum ki gerçekten de biz farklıyız! Özgür, hırçın, dayanıklı, güçlü, insancıl, ve yaratıcıyız. Tarihin en barışçı insanlarıyız. Bu yüzden utanmam gerekmiyor. Ben olduğum şeyle gurur duyuyorum. Herkes bilsin! Ben bir çingeneyim."

.
Bir de bazi zeka özurluleri, tugla eriyinceye kadar yikanmak mi gerekir diye sorma gafletinde bulunurlar?! Bunun ne ahlaken, ne de din`en yeri vardir. Bazi insanlar hakikaten; korkunc!

TEO

Özel Üye
TF Onursal Üye
Cinsiyetiniz
Bay
Burc
Kova
Memleket
34 İstanbul
gerçektende bir yanım roman benim abi.damarlarımda o kandan var yani. ama rabbime şükür zararını görmedim hiç.aynı toplumun içinde her türlüsü var zaten

Ben atalarım gibi umutsuzca yalvarmayacağım. Biliyorum ki gerçekten de biz farklıyız! Özgür, hırçın, dayanıklı, güçlü, insancıl, ve yaratıcıyız. Tarihin en barışçı insanlarıyız. Bu yüzden utanmam gerekmiyor. Ben olduğum şeyle gurur duyuyorum. Herkes bilsin! Ben bir çingeneyim."

.
Bak bunu bilmiyordum. ne guzel kardesim. Hem ben de merak ediyordum senin bu kadar Tango`ya olan ilgini. (tebessum) Saka bir yana önemli olan insan olabilmek gersi önemli degil kardesim.

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
saol abicanım 🌹
Bak bunu bilmiyordum. ne guzel kardesim. Hem ben de merak ediyordum senin bu kadar Tango`ya olan ilgini. (tebessum) Saka bir yana önemli olan insan olabilmek gersi önemli degil kardesim.

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz

AycA_S

Zalimin celladı adalettir.
Editör
İlgi Alanı:
Tarih, spor
Bende bir deliyim ;D

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
🙃 hazırrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Tüm Ego yapanlara ;)

BukLem

TF Özel Üye
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
İlgi Alanı:
İlgisiz
Şişşşttttt ismin neydi

BukLem