Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
TEO
20,082
aSk
19,734
Eqe
18,257
14,040
12,638
11,262
10,921
10,916
10,544

Çorba Tarifleri

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
Sütlü Domates Çorbası Tarifi



Sütlü domates çorbası tarifi malzemeleri


  • 4-5 tane domates
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık tepeleme un
  • Yarım bardak süt
  • Üzerine kaşar (isteğe göre)

Sütlü domates çorbası nasıl yapılır

Tenceremize yağı koyarak üzerine unu ilave edip kavuruyoruz. Önceden rendelediğimiz domatesleri ve salçayı da tencereye ekleyerek 2-3 dk kavuruyoruz. 4 bardak sıcak suyu da ilave ettikten sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 10-15 dk pişiriyoruz ve damak tadımızı göre tuz ilave ediyoruz. Servis etmeden önce tencereye yarım bardak sütü koyup karıştırıyoruz. Servis ederken de kaşar rendeleyerek üzerine serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Lebeniye Çorbası Tarifi (Antep Yöresi)[/h]
Lebeniye çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 2 kaşık pirinç
  • 1,5 bardak süzme yoğurt
  • 2 kaşık un
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 bardak su
Köftesi için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için;
  • Kuru nane
  • 2 kaşık tereyağı
[h=2]Lebeniye çorbası nasıl yapılır[/h]Lebeniye çorbası nefis bir Antep yöresel yemeğidir. Öncelikle derin bir tencereye 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç koyup, üzerine 1 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Diğer taraftan ayrı bir kaba kıymayı koyarak. üzerine rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğuruyoruz. Daha sonra kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlak hale getiriyoruz.
Daha sonra pişen pirinçlerin üzerine 4 su bardağı su dökün. Haşlanmış nohutu da ekleyip, kaynamaya bırakalım. Daha sonra bir kabın içine 1,5 su bardağı süzme yoğurt ekleyip, üzerine 2 yemek kaşığı un, yarım limon suyu ve az miktar su ekleyip, iyice çırpıyoruz. Ocağın üzerinde kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kadar alarak karışıma ekleyip, karışımın ılınmasını sağlayalım. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar döküp, karıştıralım ve son olarak tuzunu ekleyip, çorbayı kaynamaya bırakıyoruz. (Lebeniye çorbasını süzme yoğurt yerine normal yoğurt ile de yapabilirsiniz. Aynı zamanda çorbanızın koyuluğuna göre suyunu ayarlayabilirsiniz.)
Lebeniye çorbası kaynamaya devam ederken diğer yandan da köfteleri hazırlayalım. Bir tavaya 2,5 yemek kaşığı tereyağı koyup eriterek, hazırladığımız minik köfteleri koyup, kızarana kadar pişirelim. Son olarak pişen köftelerin üzerine 2 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip, kızdıralım. Hazırladığımız lebeniye çorbasını derin bir servis tenceresine koyup, üzerine köfteli karışımı döküyoruz. Lebeniye çorbasını karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır

Balık çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 tane orta boy levrek
  • 4 su bardağı kadar su
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık un
  • Tuz
Üzeri için;

  • 2 diş sarımsak
  • Sirke



[/h][h=2]Balık çorbası nasıl yapılır[/h][h=1]Balık çorbası tarifi için levrek balığını tercih ettik. Orta boy levrek balığını ortadan ikiye kesiyoruz. Derin bir tencere içine alarak üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz. Balığın kokusunu alması için tencerenin içine 1 dilim limon koyabilirsiniz. Ocağın üzerine alıp, yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen balığı tencereden alıp, biraz soğumaya bırakıyoruz. Suyunu dökmüyoruz, biraz bekletiyoruz.
Soğuyan balığın kılçıklarını ayıklayarak, etlerini elimizle küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
Diğer yandan ayrı bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eriterek üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra önceden haşladığımız balık suyunu döküp, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Çorbayı karıştırarak, kaynamaya bırakıyoruz. Çorba kaynamaya başlayınca kıvamı da koyulaşacaktır. 1 su bardağı kadar suyu azar azar döküp karıştırarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak balık etlerini de çorbanın içine ilave edip,tuz ekleyip, 1 taşım kaynatıyoruz.
Balık çorbasının üzeri için 2 diş sarımsağı rendeliyoruz. Küçük bir kabın içine rendelenmiş sarımsakları koyup, üzerine yarım çay bardağı sirke döküp, karıştırıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz balık çorbasını kaselere koyarak üzerine sarımsaklı sirke karışımdan 1 yemek kaşığı kadar döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun





[/h]
 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Nohut Çorbası Nasıl Yapılır[/h]

Nohut çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık un
  • 5 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kadar zerdeçal (isteğe göre)

[h=2]Nohut çorbası tarifi yapımı[/h]Nohut çorbası tarifi için derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ döküp, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ilave ederek, pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eriterek, 1 yemek kaşığı unu da ekleyip, biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra küp şeklinde doğramış olduğumuz 2 adet patatesi de ekliyoruz. Soğanlarla birlikte bir süre kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra tencereye sıcak su ilave edip, patatesleri yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesler iyice piştikten sonra üzerine daha önce hazırlamış olduğumuz 1 kase haşlanmış nohutu ilave edip, tuzunu da ayarlayarak pişirmeye devam ediyoruz. Sebzeler piştikten sonra el blenderı ile püre haline getiriyoruz. Nohut çorbasının kıvamına göre, çok koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
İsteğinize göre nohut çorbası tarifi için yarım çay kaşığı zerdeçal da kullanabilirsiniz. 1-2 taşım kaynattıktan sonra karıştırarak ocaktan alın. En son nohut çorbasını, çorba kaselerine döküp, isteğe göre üzerini kekik ve pul biber ile süsleyerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsu


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır[/h]
Kıymalı arpa şehriye çorbası tarifi için malzemeler

  • 5 kaşık arpa şehriye
  • 5 kaşık kıyma (önceden kavrulmuş)
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 3,5 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon suyu (isteğe göre)
  • 1 tutam maydanoz
[h=2]Kıymalı arpa şehriye çorbası tarifi[/h]Orta büyüklükte derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyuyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz. Salçanın üzerine 3,5 su bardağı su ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Suyu kaynamaya bırakıyoruz.
Daha sonra kaynamaya devam eden suyun içerisine 5 yemek kaşığı kavrulmuş kıymayı ve 5 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırıyoruz. Bu şekilde de arpa şehriyeler şişene kadar pişiriyoruz.
Kıymalı arpa şehriye çorbası piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve üzerine ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek tekrar karıştırıyoruz.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi[/h]
Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası tarifi malzemeleri


  • [*=left]1 bardak yeşil mercimek
    [*=left]1 ay bardağı arpa şehriye
    [*=left]1 bardak domates
    [*=left]1 tane soğan
    [*=left]2 diş sarımsak
    [*=left]1 kaşık salça
    [*=left]1 kaşık tereyağı
    [*=left]1 kaşık un
    [*=left]Tuz
    [*=left]Su
[h=2]Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?[/h]Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası tarifi bol vitaminli olması açısından tercih edilmelidir. Et yemeyen çocuklar için yeşil mercimek ile aynı değer vitamini almalarını sağlayabilirsiniz. Yeşil mercimeği yıkayıp süzüyoruz. Bir kaseye koyarak sıcak suyla ıslatıyoruz. Biraz yumuşaması gerekiyor eğer yeterince yumuşamamış ise küçük bir tencerede haşlıyoruz. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğruyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve arpa şehriyeyi koyup kavurmaya başlıyoruz. Üzerine tereyağını ilave ediyoruz. Soğanı ve sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ununu koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Salçasını ilave ediyoruz. Domatesleri döküyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Yeşil mercimeği haşlama suyuyla beraber çorbaya ekliyoruz. Son olarak arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Arpa şehriyeler şişip pişene kadar pişiriyoruz.
Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası tarifi hazır. Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Buğday Çorbası Tarifi[/h]
Buğday Çorbası Tarifi Malzemeleri


Yarım bardak kadar buğday
3 kuru soğan
75 gr. Tereyağı
Yarım bardak nohut
6 su bardağı kadar et suyu
700 gr. Kemikli koyun eti
2 yumurta
1 yemek kaşığı kadar un
1 limon
Bir miktar tuz
Çekilmiş taze karabiber

Buğday Çorbası Tarifi


Buğdayımızı ve nohutumuzu bir gece önceden üzerlerini geçecek kadar su ile birlikte ıslatıp bekletiyoruz. Ayrı kaplarda yine üzerlerini üç parmak geçecek kadar suyla kaynatıp haşlıyoruz. Yumuşayınca altlarını kapatıyoruz. Derin bir tencereye 6 bardak kadar su, bir adet kuru soğan bir tatlı kaşığı kadar tuz, ve koyun etini katıp, yaklaşık birbuçuk saat etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrasında bu suyu süzüp, kemikleri etleri ayırıyoruz. Et suyu ile ayıklanmış etleri temiz bir tencereye aktarıp, orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Sonrasında buğday ve nohutu kalan et suyu ile birlikte tencereye ekliyoruz. Bu şekilde kaynayınca altını kısarak yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra diğer soğanları doğruyor, bir tavada tereyağını eritiyoruz soğanları kavuruyoruz. İyice soğanlar tereyağında ölünce çorbaya katıp karıştırıyoruz. Bu arada çorbamız kısık ateşte kaynıyor. Bir kasede çorbanın terbiyesi için; yumurta sarıları ve unu çırpıyor, limon suyunu ekliyor ve çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Sonra bir kepçe çorba suyuyla ılıttıktan sonra bu terbiyeyi azar azar çorba tenceremize karıştırarak ekliyoruz. Bir iki taşım kadar çorbamızı kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz. Arzunuza göre karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz. Buğday çorbamız hazırdır.

 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Nohut Çorbası Tarifi[/h]
Nohut Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar nohut
  • 3 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir miktar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Nohut Çorbası Tarifi
Nohut çorbamızın malzemelerini bir gece önceden hazırlıyoruz. Nohutumuzu bir gece önceden bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ıslatıp bekletiyoruz. Daha sonra ertesi gün yumuşayana kadar haşlıyor, suyunu süzüp kabukları çok varsa soyuyoruz. Bu nohutlarımızı robottan geçirip püre halinde hazırlıyoruz. Daha sonra tavuk suyumuzu tencereye koyuyoruz. Kaynar gelmeden nohutlarımızı aktarıyoruz. Peşinden tuzumuzu ekliyoruz. Karıştırıp, kıvamı gelip, hafiften koyulaşmaya başlayınca altını kısıyoruz. Birkaç yemek kaşığı kadar tereyağı ekliyor ve bir iki karıştırıp ateşten alıyoruz. Nohut çorbamızı servis kaselerine paylaştırıyoruz. Üzerine limon sıkıyoruz. Nohut çorbamız servise hazırdır.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Düğün Çorbası Tarifi[/h]
Düğün Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 kg. kadar kemikli koyun eti
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı acı pulbiber
  • 8 su bardağı kadar et suyu
  • 30 gr. Kadar tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 3 limon
  • 3 yumurta
Düğün Çorbası Tarifi
Bir tencerede et ve soğanı on bardak sıcak suyuyn içinde kaynatıyoruz. Kaynatırken üstte biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz. Bu şekilde kemikli koyun etimiz pişip yumuşuyor, etler kemikten ayrılacak noktaya gelinceye dek pişiriyoruz. Düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Daha sonra tencereyi ateşten alıyoruz. Suyu süzüp, kemikleri ayırıyor etleri başka bir kaba alıyoruz. Daha sonra et suyundan altı bardağı kullanmak için ayırıyoruz. Bir tencerede kalan etsuyunu kaynatmaya başlıyoruz. Bir kase içinde unumuzu eritip, kaynayan et suyundan bir kepçe ilave edip, ılıtıyor daha sonra bunu tencerede kaynayan et suyuna ilave edip, karıştırıyoruz. Tuzu ekliyoruz. Orta ateşte unlu et suyunu bir müddet yaklaşık on dk. Kadar pişiriyoruz. Bir kenara ayırdığımız etleri tencereye ekliyoruz. Kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Limon suyu, yumurta sarılarını çırpma teli ile bir kasede çırpıp, bir kepçe çorbadan aldığımız suyla ılıtıp karıştırıyoruz. Bu terbiyeyi azar azar karıştırarak kaynayan çorbaya ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynamaya devam ediyor çorbamız. Bir küçük tavada tereyağı ve domates salçasını karıştırıp, pul biberi çeviriyoruz. Sonrasında bun çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz. Çorbamızın altını kapatıyoruz. Düğün çorbamızı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine kıyılmış fesleğenleri serpiyoruz.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi[/h]

Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 1 kuru soğan
  • 75 gr. Kadar tereyağı
  • Yeteri kadar et suyu
Terbiyesi için malzemeler:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı kadar süt
Üzeri için:

  • Bir yemek kaşığı kadar tereyağı, pul biber, nane
Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Kuru soğanımızı soyup, ince ince kıyıyoruz. Sonrasında tencerede tereyağında kavuruyoruz. Un ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz, karıştırıyoruz. Yıkayıp, temizlediğimiz süzdüğümüz kırmızı mercimek eklenir, biraz ısı altında alt üst ediyoruz. Üzerini yaklaşık 3 parmak geçecek kadar göz kararı et suyu ekliyoruz. Kaynatmaya başlayıp, mercimekler yumuşayıp hafif dağılana kadar pişiriyoruz. Sonra ateşten alıp blendırdan geçiriyoruz. Tekrar ocağa koyup, altını kısıyoruz. Gerekirse çok koyu ise sıcak su ekliyoruz. Terbiyesine geçiyoruz. Süt yumurta sarsı çırpma teli ile bir kapta çırpılır, çorba suyundan bir miktar eklenir ılındırılır. Sonrasında azar azar çorbaya eklenerek çorba karıştırılır. Karıştırılarak kaynatılır çorbanın tekrar kaynar alması sağlanır. Tuz eklenir. Üzerine koymak için, bir tavada tereyağı eritilip, nane ve pul biber kavrulur, sonra çorba üzerine eklenir. Bir iki karıştırılıp kaynatılır. Altı kapatılır. Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbamız servise hazırdır.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Soğan Çorbası Tarifi[/h]
Soğan Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet iri kuru soğan
  • 9 su bardağı kadar et suyu ve bir bardak normal su
  • 2 kahve fincanı kadar un
  • 2 kahve fincanı kadar süt veya krema da olur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı kadar un
  • Tuz karabiber
  • 50 gr. Kaşar rendesi, isteğe bağlı
  • Kızartılmış ekmek parçaları, isteğe bağlı
Soğan Çorbası Tarifi
Çorbamıza 9 su bardağı et suyunu ve bir bardak normal suyu bir tencereye koymakla başlıyoruz. Sonra bu tencereyi ateşe alıyoruz içine, tuz, kabuklarını soyduğumuz- dörde böldüğümüz kuru soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar pişip, hafif dağılmaya başladıklarında, kevgir ile sudan alıp, bir süzgeçten geçirip, bir kapta püre haline getiriyoruz. Sonra bu soğanları püre halinde tekrar çorba syuuna ekliyoruz. Küçük bir tencerede, tereyağını kızdırıp, içine un ekliyor ve unumuzu kavuruyoruz. Sonra et suyundan bir kepçe alıp, ılındırıp, bu sosu et suyuna aktarıyoruz. Karıştırıyoruz. Çorbamızı servis kaselerine alıyoruz. Her kasenin üstüne kızartılmış ufak ekmek parçaları paylaştırıyoruz. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdiriyoruz. Soğan çorbamız servise hazırdır.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Kremalı Pırasalı Havuç Çorbası Tarifi[/h]
Kremalı Pırasalı Havuç Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 300 gr kadar havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet pırasa
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 750 ml et suyu
  • 50 gr. Kadar süt kreması
  • Pul biber, tuz, karabiber
Kremalı Pırasalı Havuç Çorbası Tarifi
Sindirim dostu, vitaminli, lezzetli bir pırasa çorbası. Çorbamızı yapmaya, havuçlarımızı soyup, yıkayıp rendelemekle başlıyoruz. Soğanımızı ince ince doğruyoruz. Sonrasında pırasayıda ykayıp ince halka şeklinde doğruyoruz. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp, pırasaları ekleyip kavuruyoruz. Pırasalar kendini bırakınca tencereden başka bir kaba aktarıyoruz. Aynı tencereye bu kez havucu atıp, soğanla birlikte kavuruyoruz. Kavrulunca içine, et suyunu ekleyip yaklaşık 10-12 dk. Kadar pişiriyoruz. Sonra sıcak et suyunu ilave edip, içine pırasaları a ekliyoruz. Bu şekilde onbeş dk. Kadar pişiriyoruz. Çorbamızı blendırdan geçiriyor püre haline getiriyoruz. Süt kremasını bir kapta çırpıp, sulandırıp, çorbaya ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekleyip, bir taşım kaynatıyoruz. Kremalı Pırasalı Havuç Çorbamız servise hazırdır. Kaselere paylaştırıyoruz.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi[/h]
Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı kadar un
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 8 su bardağı kadar su
  • 1 su bardağı kadar nohut
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kadar pul biber
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru nane
Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi
Bir tencereye su koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar suda pirincimizi haşlıyoruz. Nohutları ayrı bir tencerede suda haşlıyoruz, suyunu süzüp pirinçlere ilave ediyoruz. Başka bir kapta yoğurdu, un ve yumurta ile çırpıp, limon suyu ve tuz ilave ederek çırpıp hazırlıyoruz. Üzerine yarım su bardağı kadar ılık su ilave edip, karıştırıyoruz. Nohutlu pirinçli karışıma katıp pişiriyoruz. Gerekirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Bir tavada tereyağını eritiyor, kuru nane ve pul biberi kavurup çeviriyoruz. Daha sonra bunu kaynayıp, altını kıstığımız çorbamıza ekliyoruz. Nohutlu Yayla çorbamız servise hazırdır.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Balık Çorbası Tarifi[/h]
  • 2 orta boy levrek veya kılçığı az olan yağlı büyük türde bir balık
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 1 patates
  • 2 havuç
  • Birkaç tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Defne yaprağı
Balık Çorbası Tarifi
Güzel balık çorbamız için önce balıklardan başlıyoruz. Balıklar özenle yıkanır, temizlenir, tuzlanır, bir kenarda süzülmeye bırakılır. Büyük ve derin bir tencerenin içine; balıklarımız yerleştirilir, kıyılmış soğan, doğranmış havuç ve patatesler, demet haline getirilip bağlanmış maydanozlar, birkaç adet karabiber, defne yaprağı tuz, yeteri kadar su ile birlikte eklenir. Yaklaşık bu karışım 30-45 dk. Arası pişirilir. Bir kevgirle balık dikkatli bir şekilde alınır, ayıklanır, önce kılçıkları omurgası alınır, kalan etleri elle bir tabağa parçalanır. Sonrasında suyu bir süzgeçten geçirilir içinde dağılmış balık artıkları kılçıklar toplanır. Sebzelerin bir kısmı başka bir tarafa alınır. Tencereye margarin eklenir, bir yemek kaşığı kadar un eklenerek, kavrulur. Sürekli karıştırılarak süzülmüş olan sade balık suyu tencereye eklenmeye başlanır. Bu şekilde bir taşım kadar orta ateşte kaynatılır. Sonrasında birkasede yumurta sarısı çırpılır, çorba suyu ile ılındırılarak çorbaya eklenir. Biber, tuz limon suyu çorba suyuna katılır. Ayırdığımız sebzeler küçük doğranmış halde ilave edilir. Balıp parçaları da tencereye eklenir. Bu şekilde bir taşım kaynatılır. Balık çorbamız servise hazırdır.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Arapaşı Çorbası Tarifi[/h]
Arapaşı Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 2 tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 2 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kadar margarin
  • Yeteri kadar sıcak su
Hamuru için malzemeler:

  • 7 su bardağı kadar su
  • 1 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
Arapaşı Çorbası Tarifi
Yozgat yöremize ait arapaşı çorbamızı hazırlamak için önce hamurundan başlıyoruz. Hamuru hazırlamak için, içine tuz eklenmiş beş bardak suyu kaynatıyoruz. İki bardak suyla unu karıştırıp bulamaç haline getiriyoruz. Süzgeçten geçirip bu bulamacı kaynamakta olan suya ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak kıvamı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz. Sonrasında bu kıvamında hamuru yaklaşık iki parmak kadar kalınlığı olan bir tepsiye döküp ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra buzdolabına kaldırıp, yaklaşık bir birbuçuk saat kadar dinlendiriyoruz. Servis yapmadan evvel hamuru çıkarıp, ince ince kesiyoruz. Çorbamız için büyük bir tencereye tavuk göğsü etimizi koyup, içine bir yemek kaşığı kadar salçayı ekliyoruz. Göz kararı pişecek kadar sıcak suyu tencereye ekliyoruz. Peşinden bir tatlı kaşığı kadar toz kırmızıbiberi ilave edip, tavuk etimiz yumuşayana dek kaynatıyoruz. Tavuk etini sudan alıp, bir kenarda elimizle parçalıyor, küçük parçalar haline getiriyoruz. Bir tavada margarinimizi ve unumuzu kavuruyor, peşinden tavaya salça ve biberi ekleyip, yaklaşık 3 dk. Kadar daha çeviriyoruz. Bu karışımı altı kısık tavuk suyuna karıştırıyoruz. Parçalara ayırdığımız tavuk etini de tencereye ekliyoruz. Sonra yaklaşık 10 dk. Kadar daha kaynatıp, ateşten alıyoruz. Çorbamızı servis kaselerine paylaştırıyor, üzerine kestiğimiz hamurlardan birer avuç kadar ilave ediyoruz. Limon suyunu ve naneyi de gezdirip sıcak olarak servis ediyoruz. Arap aşı çorbamız hazırdır.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Kesme Çorbası Tarifi[/h]
Kesme Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yufkalık ev eriştesi ( veya bir su bardağı kadar hazır erişte)
  • 1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kadar tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • Tarhun otu
Kesme Çorbası Tarifi
İlk olarak mercimeklerimizi bir miktar su içinde haşlıyoruz. Sonra orta boy bir tencereye tereyağını ekliyoruz. Soğanlarımızı doğrayıp içine ekleyip kavuruyoruz. Çok az bir miktar salça ekleyip, çeviriyoruz. Sonrasında mercimekler eklenip, bir iki taşım birlikte kaynatılır. Daha sonra erişteler konur, erişteler pişip yumuşayana kadar kaynatılır. Pişmiş olan kesme çorbamız içine tarhun otu eklenir, bir iki karıştırılır. Kesme çorbamız artık hazırdır, kaselere paylaştırılıp servis edilir.



 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Mercimek Çorbası Tarifi[/h]
Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 10 su bardağı kadar sıcak su
  • Bir miktar İlikli kemik
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
  • Sos için nane, pul biber, bir miktar sıvı yağ
Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek çorbamızın et suyu tadını alması için, yarım kg. kadar ilikli kemiğimiz ile mercimeği bir tencerede su ekleyerek kaynatıyoruz. İçine kaynarken bir miktar tuz ekliyoruz. Mercimek kaynarken, sürekli köpüğünü alıp arada karıştırıyoruz. Yağı ekleyip, altını kısıyor, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. Kadar kaynatıyoruz. Kaynarken, içine dövülmüş kişnişimizi ekliyoruz. Az yağda tavada pul biber, nanemizi kavuruyoruz. Daha sonra çorbamızı ateşten almadan hemen önce üzerinde bu sosu gezdirip, altını kapatıyoruz. Mercimek çorbamızı hazırdır. Kaselere paylaştırıp servis edebiliriz.

 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası[/h]

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kısa süre haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kadar erişte
  • 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 1 litre kadar su
  • Üzeri için tereyağı ve kuru nane
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
İlk olarak bir litre kadar kaynamış suyun içine haşlanmış bir su bardağı kadar yeşil mercimeği ekliyoruz. Daha sonra erişteleri aktarıyoruz. Kaynatıyoruz. Erişteler pişince bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Daha sonra kaynayan çorba suyundan bir kepçe alıp, bu karışımı ılıtıyor,sonrasında azar azar karıştırarak çorbaya ekliyoruz. Tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonra bir tavada tereyağı ile kuru naneyi kızdırdıktan sonra çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz. Yoğurtlu yeşil mercimek çorbamız servise hazırdır.


 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Mantar Çorbası Tarifi[/h]
Mantar Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 250 gr. Kuru kültür mantarı
  • 10 su bardağı kadar tavuk, et suyu
  • 4 tatlı kaşığı kadar mısır nişastası
  • 1 su bardağı kadar ince doğranmış soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 paket krema
  • İncecik kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı kadar tereyağı
Mantar Çorbası Tarifi
İlk olarak mantarlarımızı bir gece önceden üzerlerini örtecek kadar suyun içinde bekletiyoruz. Sabahleyin süzdükten sonra suyunu tülbentten geçiriyoruz. Mantarlarımızı iyice temizleyip, musluk altında güzelce yıkıyoruz. Mantarları ince ince tezgahta dilimleyip, tencereye alıyoruz. Üstüne et suyunu ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra, altını kısıp, yaklaşık 3 -4 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Bir tavada tereyağında soğanlarımızı güzelce kavuruyoruz. Sonra azar azar kaynamış, mantar suyuna ilave ediyoruz. Mısır nişastasını ılık suda karıştırıp, mantar çorbasından bir kepçe su alıp, ılıtıp, sonrasında mantar çorbamıza ilave edip, karıştırıyoruz . Çorbamızı kıvamı koyulaşana dek karıştırarak kaynatıyoruz. İçine tuz ve karabiberi ekliyoruz. Daha sonra bu çorbanın altını kapatıp yaklaşık 10 dk. Dinlendiriyoruz. Sonrasında servis için hazırlamış olduğumuz kaselere dolduruyoruz. Üzerine birer kaşık krema ekliyoruz. Üzerine kıyılmş maydanozları serpiyoruz. Mantar çorbamız servise hazırdır.

 

aRZu

TF Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
10,921
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Mesleğin
mimar
Cinsiyetiniz
Bayan
[h=1]Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi[/h]
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar yıkanmış kırmızı mercimek
  • 1 adet dörde bölünmüş orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar elle kıyılmış taze nane
  • 1 orta boy soyulmuş dörde bölünmüş patates
  • 1 orta boy dörde bölünmüş domates
  • 1 uzunlamasına dilimlenmiş havuç
  • 2 iri dilimlenmiş yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kadar dövülmüş kişniş
  • 10 su bardağı kadar su
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi
Yapımı çok kolay, lezzetli bir sebzeli çorba tarifi. Sebzeli mercimek çorbası tarifi. Çorbamızı yapmak için mercimek haricindeki tüm malzemeleri bir tencerede harmanlıyoruz. Daha sonra on bardak kadar suyumuzu ekleyip ateşe alıyoruz. Suyumuz kaynayınca mercimeği ekliyoruz. Yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Daha sonra malzemelerin piştiğinden emin olunca ateşten alıyoruz. Çorba malzemelerini süzgeçten geçirdikten sonra sebzeli mercimek çorbamız servise hazırdır. Kıyılmış maydonoz, az karabiber serperek servis edebilirsiniz
Not: Dilerseniz 5 bardak et suyu 5 bardak normal su şeklinde de kaynatabilirsiniz.



 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst