Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
103,718
sdC
36,546
Eqe
34,825
34,813
25,466
TEO
22,076
21,033
aSk
20,421
12,443
11,363

Divriği Pilavı (Sivas)

MysteriouS

Alim bazı şeyleri bilir, cahil ise her şeyi..
TF Üyesi
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
9,550
Tepkime puanı
5,969
Puanları
113
Konum
ÇanakkaLe
Cinsiyetiniz
Bay
Yaş
32
Burc
Yay
Memleket
17 Çanakkale
Nerden:
17 Çanakkale
Divriği Pilavı (Sivas)




Divriği Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 g kuzu veya dana kuşbaşı et
Pilav için
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın (Arzuya bağlı)
  • 1 adet küp şeker (Arzuya bağlı)
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı kuş üzümü
  • 1/2 su bardağı kabuksuz badem
  • 1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
Dışı için
  • 250 g kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Divriği Pilavı Nasıl Yapılır?
  • Kullanacağınız et dana kuşbaşı ise düdüklü tencerede, çok az su ile yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Eğer kuzu kuşbaşı kullanıyorsanız bir tavada çok az yağ ile kavurarak pişirmeniz yeterli olacaktır. Et piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Pilav için ayrı bir tencereye sıvıyağı ekleyin ve bademleri ilave ederek kavurun. Pirinci yıkayın ve süzdükten sonra tencereye alarak kavurun.
  • Kavurma işlemine devam ederken baharatlar ile şeker ve tuzu ilave edin. Kuş üzümünü 2-3 dakika sıcak suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye alın.
  • Son olarak nohutu ekleyin ve pirincin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Ara ara kontrol edin ve gerekirse çok az su ekleyin. Pişen pilavı bir süre dinlendirdikten sonra kavrulmuş eti tencereye aktarın.
  • Isıya dayanıklı derin bir kabı bolca tereyağı ile yağlayın. Taze kadayıfın yapışan yerlerini elinizle açın.
  • Tereyağını bir tavada erittikten sonra kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayın ve karıştırın.
  • Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına çok kalın olmayacak bir biçimde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak elinizle hafif düzleştirin.
  • Tam orta çukur kısma pilavı yerleştirin ve üzerini tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırının alt kısmında, kadayıflar nar gibi kızarana dek pişirin. Sıcak servis edin.
 

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
103,718
Tepkime puanı
55,169
Puanları
1,907
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Bir seçim yapınız
Bu nasil birsey böyle : )
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst