Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
TEO
20,681
aSk
19,734
Eqe
18,257
15,421
13,034
sdC
12,298
11,258
10,961
10,917

Dünden Kalma Yemeklerin Neden Daha Lezzetli Olduğu Açıklandı

TheGirLinBlack

Geceye aşık bir kadını güneşin yapamazsın..
Yönetici
Süper Admin
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
51,531
Tepkime puanı
18,858
Puanları
113
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Burc
Koç
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Avrupa
Ev yapımı sosların ya da zincir restoranlardan alınan pizzaların alındıklarında değil de ertesi sabah daha lezzetli olmasının nedenini, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları ortaya çıkardı.

Hemen hemen herkes hayatının bir döneminde bir gün önceden kalmış olan pizza ya da başka yemekler yemiştir. Bu yemeklerin bazılarının insanlara bir gün önceki hallerine kıyasla daha iyi gibi geldiği de sık görülen bir durumdur.

Oxford Üniversitesi’nde Yemek Bilimci ve Deneysel Psikolog Charles Spence, bu durumun nedenlerini merak etti. Bu amaçla da bir deney geliştirdi. Deneyin sonuçları, mutfakla ilgilenenler için oldukça dikkat çekici.


Bazı yemekler soğuk daha güzel

pizza



Araştırmacılara göre İngilizler, sırasıyla köri, güveç, pizza, etli biber ve spagetti bolonezin yapıldıktan bir gün sonra daha lezzetli hale geldiğini düşünüyor. Özellikle geçtiğimiz aylar, Britanya halklarının dışarıdan yemek yeme alışkanlığını önemli şekilde değiştirdi.

Pandemi nedeniyle evde daha çok yemek pişiren İngilizler, bu dönemde sık sık önceden kalan yemekleri de tüketti. Hatta yapılan araştırmalarda insanların %36’sı, daha sonra da yemek için normalden daha büyük porsiyonlarla yemek yaptıklarını ifade etti.

Charles Spence, yaptığı açıklamada tat alma faktörünün aroma dağılımına ve sululuğuna dayalı olduğunu ifade etti. Böylece besinlerimiz tatsız, çamur gibi bir hale gelip yenilmez bir hal almıyor.
Aradaki farkı ısı dağılımı yaratıyor
yemek


https://www.webtekno.com/oyuncular-yeme-icme-aliskanligi-h93560.html
İLGİLİ HABER
Yeni Araştırma, Oyuncuların Oyun Oynarken Yemek Yemeyi Sevdiğini Gösteriyor

Spence’e göre yemeklerin sonradan ısıtılması ya da akşamdan kalma olması durumunda daha lezzetli olmasının iki nedeni var. Birincisi bu besinlerin sululuk seviyesi olması gereken ideal noktaya getiriliyor (pilav ısıtırken çok az su koymak gibi), böylece çok kuru ya da çamur gibi olmaları engelleniyor. İkincisi de yemekler bekledikleri zaman aromalarını daha fazla salabiliyor.
Araştırmacıya göre temel olarak et ile baharat birbirine temas ettikçe et daha çok marine oluyor ve etteki kolajenlerin açığa çıkmasını sağlıyor. Oluşan zarsı yapı da yeniden ısıtma sürecinde dağılıyor.
 

sdC

Tanısan sen de sevmezsin..
Yönetici
TF Admin
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
12,298
Tepkime puanı
12,429
Puanları
113
Konum
Beykoz
Mesleğin
Eğitim Görevlisi
Cinsiyetiniz
Bay
Burc
Yengeç
Memleket
17 Çanakkale
Nerden:
34 İstanbul
İlgi Alanı:
Jazz ve Belgesel
IyiC alistim superfreshlere. Mikrodalga yakinda bozulur.:)
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst