Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
sdC
36,546
Eqe
34,238
34,234
25,294
TEO
22,076
aSk
20,420
20,322
12,443
11,363

Ego ile Bencillik Arasındaki Fark..

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Genelde kimse kendisine “egoist” denilmesini istemez veya “bencil” denilmesinden hoşlanmaz. Aslında ikisi farklı şeylerdir.
Bir ego veya benlik hissi var, bir de bencillik var. İkisi aynı şey değildir. Ama toplumda bu iki kavram genellikle aynı şeymiş gibi algılanmaktadır. Bencillik ile ego arasındaki farkı anlamak, egoyu neden bırakamadığımızı, onun yerine sadece bencillikten vaz geçmek gerektiğini anlamaya yardımcı olacak.

Egoyu bırakmak mümkün değil ama egoyu aşmak Değişim Sanatı ile mümkün!

Dünya değişim Akademisi’nde uygulanan “Egoyu Aşma Sanatı” Değişim Programında ego ile ilgili şu açıklama veriliyor:
“Ego öz varlığı yanılgı içinde tutan, en ince ve keşfedilmesi en zor katmandır. Bu yüzden egoyu yok edemezsin fakat onu eritebilirsin, şeffaflaştırabilirsin.”

Ego veya benlik bencilliğin temelidir fakat bencilliğin kendisi değildir. Bencillik de ego değildir, geçici bir yapıdan ibarettir, yaşam içinde sonradan oluşmuş ve egodan daha geçici bir yapıdır bencillik. Bu yüzden bencillik denilen yapı istenilirse bırakılabilir.

Ama ego yapısı bırakılamaz, çünkü ego bedeni çalıştırmak için, bu hayatı yaşamak için gerekli bir yapıdır.

Egoyu bırakmaya çalışan insan, daha da bencilleşir, çünkü zor olanı başarma isteği ve çabası bencilliği daha da şişirir. Ayrıca egoyu bırakmak maddi bedenin ölümü demektir, ego olmadan beden kullanılamaz.

Gerçekte egoyu bırakmaya da gerek yoktur, çünkü ego çok kullanışlı bir araçtır. Asıl bırakmak gereken şey egonun ürünü olan bencilliktir.

Bunun için “Bencilliği Aşma Sanatı” öneriliyor. Sağlıklı bir bencillik düzeyinde olmak, bunu keşfetmek için herkese gerekli olan bu Değişim Sanatı, farkındalığı yükselterek bencilliğin sağlıklı bir düzeye çekilmesini sağlıyor. Bencilliği bu farkındalık ışığında gözlemleyerek, onunla savaşmadan bırakmak mümkün hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Eqe

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Misal :

Bencillik, ben böyleyim .. Ben böyle yapiorum oda herkesde öyle yapsin , diyerek insanlara aslinda zarar vermek.

Baskalarinin duygularini hice sayarak, görmeyerek sirf kendi duygularini gözetleyip ona göre yargi yapmak gibidir mesela.

Ego aslinda dogru ve saglikli kullanilirsa kimseye zarari olmaz ..

Ama bencilligin herkeze zarari olur.

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Ego aslinda ben demek ..

bu iki yas cocuklarinda yavas yavas ortaya cikar..

Cocuk orda artik söylemeye baslar..

BEN aciktim..

BEN topu istiyorum..

BEN oynamak istiorum : )

Benimmm Annemmm, benimm !! oyuncagim .. yani benligin farkina yavas yavas varir.. Buna da asil EGO denir : )

yeni dogmus bir bebek , veya emekleyen bebek egoyu henüz bilemez..

Mama istediginde aglar, komik bir seye güler. korktugunda aglar felan : )

falanfilan

TF Üyesi
Cinsiyetiniz
Bay
Hayır yanılıyorsunuz hanımefendi ego bencillikten daha tehlikelidir bence.
Evet belki bencillikten kurtulabiliriz vs vs vs hiç sanmıyorum ama egodan kurtulmak mümkün değil ve bir öğretiye gönül vermemişsen eğer yanlış bir kullanım dediğin karşına şeytanıda çıkarabilir. Bunun eğitim veya başka bir şey ile ilgisi yok tamamen benlik ve yaşadığın hayatın önüne ne çıkardığıyla ilgili. Yetiştiğin aileden bile aldığın dogmalar ölene kadar peşini bırakmaz.

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Hayır yanılıyorsunuz hanımefendi ego bencillikten daha tehlikelidir bence.
Evet belki bencillikten kurtulabiliriz vs vs vs hiç sanmıyorum ama egodan kurtulmak mümkün değil ve bir öğretiye gönül vermemişsen eğer yanlış bir kullanım dediğin karşına şeytanıda çıkarabilir. Bunun eğitim veya başka bir şey ile ilgisi yok tamamen benlik ve yaşadığın hayatın önüne ne çıkardığıyla ilgili. Yetiştiğin aileden bile aldığın dogmalar ölene kadar peşini bırakmaz.
Ego yanlis kullanilgidinda elbette tehlikeli olur. ama bencillik bastan sona kötüdür.

Ben EGO saglikli kullanildiginda kimseye zarari olmaz dedim : )

ve egoyu yok etmek mümkün degil , ancak ölürsen..: )

ve Egonun sagligi maalesef : ) yetistirilmek ile de alakali ..

bilincalti olayi , 0-6 yasa kadar insanin yasadiklari, bilincalti kapanmasiyla bitiyor.

Elbette yüzde bilmem ne kac genetik olayi da etkili olabilir neticede : )

bunlar cok uzun konular.

falanfilan

TF Üyesi
Cinsiyetiniz
Bay
Ego aslinda ben demek ..

bu iki yas cocuklarinda yavas yavas ortaya cikar..

Cocuk orda artik söylemeye baslar..

BEN aciktim..

BEN topu istiyorum..

BEN oynamak istiorum : )

Benimmm Annemmm, benimm !! oyuncagim .. yani benligin farkina yavas yavas varir.. Buna da asil EGO denir : )

yeni dogmus bir bebek , veya emekleyen bebek egoyu henüz bilemez..

Mama istediginde aglar, komik bir seye güler. korktugunda aglar felan : )
Benlik duygusu ne zamandan beridir ego oldu :D
Yaşadığının farkında olan herkes "ben" ile yaşar. Ego farklı ama ne oldum delisi derler sadece ben demekle egolu olunmuyor :D

falanfilan

TF Üyesi
Cinsiyetiniz
Bay
Ego yanlis kullanilgidinda elbette tehlikeli olur. ama bencillik bastan sona kötüdür.

Ben EGO saglikli kullanildiginda kimseye zarari olmaz dedim : )

ve egoyu yok etmek mümkün degil , ancak ölürsen..: )

ve Egonun sagligi maalesef : ) yetistirilmek ile de alakali ..

bilincalti olayi , 0-6 yasa kadar insanin yasadiklari, bilincalti kapanmasiyla bitiyor.

Elbette yüzde bilmem ne kac genetik olayi da etkili olabilir neticede : )

bunlar cok uzun konular.
Egonun doğru kullanımı yok baştan aşağıya kişiye zarar verir aynı bencillik gibi :D Ama formüle ederken egolu ve egosuz deriz aynı matematikte sıfırı aha budur diye gösteremediğimiz gibi :D

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Benlik duygusu ne zamandan beridir ego oldu :D
Yaşadığının farkında olan herkes "ben" ile yaşar. Ego farklı ama ne oldum delisi derler sadece ben demekle egolu olunmuyor :D
@falanfilan

Ego nedir?

İd ile süperegonun isteklerini uzlaştırmaya çalışan hakemdir. Latince bir kelime olan Ego, ben, benlik, kendilik demektir.

Ego, egoizm, bencillik, id ve superego kelimeleriyle ilişkilidir. İd, ego ve süperego insan zihninin katmanlarıdır. Bu katmanlar birlikte yer almalarına karşın farklı düzlemlerde fonksiyon görürler. İd, zevk temelli bir istekler ve aşırı ısrarcı temel enerjinin çıkış noktasıdır. Temel ve en ilkel benliktir. Ana kaynağı cinsellik, açlık gibi ihtiyaçların en bencilce doyurulmasıdır.

EGO latince de : BEN ! demektir : )

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Egonun doğru kullanımı yok baştan aşağıya kişiye zarar verir aynı bencillik gibi :D Ama formüle ederken egolu ve egosuz deriz aynı matematikte sıfırı aha budur diye gösteremediğimiz gibi :D
hayir..

Aciktigin zaman yemek istersin..

EGO sana derki aciktin , sen dersin ki ben aciktim : ) ve ihtiyacini karsilarsin ..

DERIN konu simdi senin baktigin pencereyi ben anliorum ama biraz bilimsel acikliorum sana : )

WiLdRose

Yönetici
TF Root
Cinsiyetiniz
Bayan
Memleket
35 İzmir
Ama formüle ederken egolu ve egosuz deriz aynı matematikte sıfırı aha budur diye gösteremediğimiz gibi :D
formüle ederken yada lafin icabi olarak deriz evet : )

ben sadece gercegini sundum : )

falanfilan

TF Üyesi
Cinsiyetiniz
Bay
İngilizler içinde BEN özel isim :D Konu uzuyor ben sadece sana katılmıyorum, çok daha
formüle ederken yada lafin icabi olarak deriz evet : )

ben sadece gercegini sundum : )
Tamam hocam ezberleyelim o halde gerçek hayatta önümüze çıkabilir :D

hayir..

Aciktigin zaman yemek istersin..

EGO sana derki aciktin , sen dersin ki ben aciktim : ) ve ihtiyacini karsilarsin ..

DERIN konu simdi senin baktigin pencereyi ben anliorum ama biraz bilimsel acikliorum sana : )
Boşver ikimizde haklıyız o öyle demiş bu böyle demiş kimin umrunda :D

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content