Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
103,718
sdC
36,546
Eqe
34,825
34,813
25,466
TEO
22,076
21,033
aSk
20,421
12,443
11,363

Haluçka çorbası tarifi

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
103,718
Tepkime puanı
55,169
Puanları
1,907
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Bir seçim yapınız
image.jpeg

Nohut ve hamurun eşsiz birleşmesiyle oluşan lezzetli bir çorba olan Haluçka tarifi yemek severler tarafından ilgi görüyor. Kastamonu ve Samsun yörelerimizde sıklıkla yapılsa da haluçka aslında bir göçmen yemeğidir. Tek başına bir öğün olma özelliği taşıyan haluçka nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte haluçka çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 1 bardak nohut
  • 1 adet tavuk budu
  • Salça
  • Yağ
  • Tuz
Hamuru için;
  • 5 bardak un
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk bardak su
Haluçka çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle nohutları akşamdan ıslatmanız gerekiyor.
Ertesi güne unu, suyu, yumurtayı ve tuzu bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Sert bir hamur elde edin ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
Yufkayı kenarları yarım santimetre genişliğinde karelere bölün. Hamurları yapışmaması için unlayın.
Bir tencerede nohut ve tavuğu haşlayın. Tuzunu ilave edin.
Haşlanan tavuğu bir kenara alın.
Nohutlar piştiği zaman yaptığınız hamurları da tencerenin içine ekleyin ve tavuğu tencerenin içine didikleyin.
Bir tavada yağ, tuz ve salçayı hafif kavurun.
Sosu çorbaya ekleyip, karıştırın.
Sıcak servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst