- Katılım
- 24 Haz 2019
- Mesajlar
- 62,822
- Tepkime puanı
- 31,676
- Puanları
- 218
- Konum
- Almanya
- Cinsiyetiniz
- Bayan
- Yaş
- 28
- Burc
- Koç
- Memleket
- 35 İzmir
- Nerden:
- Avrupa
Maya elbette sağlığa zararlı bu yüzden ekmeği olabildiğince mayasız yapmakta fayda var. İşte evde sağlıklı ekmek tariflerine renk katacak çekirdekli çörek otlu ekmek tarifi.
Unu kaba alıp içine tüm çekirdek ve tohumları ekleyin. Ardından tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta ayran, yumurta, bal ve yağı iyice çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
İsterseniz tohumları ve çekirdekleri una katmadan, bu aşamada hamuru hazır edip sadece üstüne dökebilirsiniz. 175 derecede 45 dakika pişirin.
Çörek otu biliyorsunuz antioksidan ve çok faydalı. Aynı şekilde susam da öyle. Yani bu tarifle sağlıklı bir ekmek elde etmiş olursunuz.
- 5-6 bardak un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 350 ml ayran / yoğurt
- 1 yumurta
- Çeyrek bardak bal / toz şeker
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- Süsleme için susam tohumu, çöre kotu, kabak çekirdeği içi

Unu kaba alıp içine tüm çekirdek ve tohumları ekleyin. Ardından tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta ayran, yumurta, bal ve yağı iyice çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
İsterseniz tohumları ve çekirdekleri una katmadan, bu aşamada hamuru hazır edip sadece üstüne dökebilirsiniz. 175 derecede 45 dakika pişirin.
Çörek otu biliyorsunuz antioksidan ve çok faydalı. Aynı şekilde susam da öyle. Yani bu tarifle sağlıklı bir ekmek elde etmiş olursunuz.