Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
TEO
20,703
aSk
19,734
Eqe
18,253
sdC
18,145
17,490
14,134
11,256
10,986
10,961

Mayasız tahıllı ve çekirdekli çörek otlu ekmek tarifi

TheGirLinBlack

Geceye aşık bir kadını güneşin yapamazsın..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
62,822
Tepkime puanı
31,676
Puanları
218
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Burc
Koç
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Avrupa
Maya elbette sağlığa zararlı bu yüzden ekmeği olabildiğince mayasız yapmakta fayda var. İşte evde sağlıklı ekmek tariflerine renk katacak çekirdekli çörek otlu ekmek tarifi.
  • 5-6 bardak un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 350 ml ayran / yoğurt
  • 1 yumurta
  • Çeyrek bardak bal / toz şeker
  • Çeyrek bardak sıvı yağ
  • Süsleme için susam tohumu, çöre kotu, kabak çekirdeği içi
tahıllı çörek otlu çekirdekli ekmek yapımı


Unu kaba alıp içine tüm çekirdek ve tohumları ekleyin. Ardından tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta ayran, yumurta, bal ve yağı iyice çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirip tahta kaşıkla iyice karıştırın.

İsterseniz tohumları ve çekirdekleri una katmadan, bu aşamada hamuru hazır edip sadece üstüne dökebilirsiniz. 175 derecede 45 dakika pişirin.
Çörek otu biliyorsunuz antioksidan ve çok faydalı. Aynı şekilde susam da öyle. Yani bu tarifle sağlıklı bir ekmek elde etmiş olursunuz.
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst