Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
103,751
sdC
36,546
Eqe
34,936
34,924
25,488
TEO
22,076
21,058
aSk
20,421
12,443
11,363

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Nur34

TF Üyesi
Katılım
9 Nis 2022
Mesajlar
2,806
Tepkime puanı
876
Puanları
113
094032004-serbet2.jpg

VİŞNELİ RAMAZAN ŞERBETİ
Malzemeler

  • 2 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 300 gram vişne (dondurulmuşta olabilir)
  • 100 gram kuru üzüm
  • 8-10 adet kuru erik
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tutam karanfil
Yapılışı

  • Derin bir tencereyi ocağa alın ve suyu ekleyin.
  • Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyip kaynatın.
  • Şerbetinizin suyu kaynadıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın.
  • Üzüm ve eriklerin de sap ve çekirdeklerini temizleyip, tencereye ekleyin.
  • Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Daha sonra vişneleri de atıp birkaç dakika daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Karanfil ve çubuk tarçınları da içinden alın.
  • Soğuduktan sonra şerbetinizi süzüp uygun sürahiye doldurun.
  • Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


093959566-serber3.jpg


ERİKLİ RAMAZAN ŞERBETİ
Malzemeler

10- 15 adet kırmızı erik (dondurulmuş olabilir)

250 gr vişne (dondurulmuş olabilir)

1.5 su bardağı toz şeker

1 adet kabuk tarçın

5 adet karanfil

3-4 parça taze zencefil

2 lt su

Yapılışı

Öncelikle eriklerin ve vişneleri temizleyip saplarını ayıklayın. Tüm meyveleri geniş bir tencereye alıp üzerine suyunu ekleyin. Tencereye zencefili, kabuk tarçını ekleyip kaynamaya bırakın. Şekeri ekleyin. Kaynayıp yumuşayan meyveleri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışım ılık bir kıvama geldiğinde çok ince bir süzgeç ya da bez yardımıyla süzün. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

ŞERBET YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

En çok dikkat edilmesi gereken konu şerbet için kullanılan suyun içiminin son derece yumuşak olmasıdır. Şerbet yapımında kesinlikle klorlu su kullanılmaz. Suyun sertliği hazırlanan içeceğin tadına doğrudan etki eder.

İyi bir Ramazan şerbeti göz alıcı kırmızı rengi, enfes kokusu ve unutulmaz tadıyla sofraların baş tacı kabul edilir. Şerbet iyi bir ikram ve ferahlatıcı bir içecek olmasının yanında susuzluk hissinin de önüne geçer.
 

BukLem

Sus ve Yaradanın kapı açışını seyret
TF Özel Üye
Katılım
18 Kas 2015
Mesajlar
34,924
Tepkime puanı
21,208
Puanları
113
Yaş
28
Burc
Kova
Memleket
01 Adana
Nerden:
Afrika
İlgi Alanı:
İlgisiz
çok güzel görünyor. çok tşk ler
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst