Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
sdC
27,602
21,094
TEO
20,703
aSk
19,736
Eqe
18,252
16,315
11,256
11,141
11,008

Şah pilavı ( Azerbaycan )

TheGirLinBlack

gє¢єує αşıк вιя кα∂ıиı güиєşιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
75,752
Tepkime puanı
39,365
Puanları
1,907
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Burc
Koç
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Avrupa
Şah pilavı nasıl yapılır? Evde şah pilavı yapımı için pratik tarifi



Azerbaycan mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan şah pilavı ile tanışmaya ne dersiniz? Et, kuru meyveler ve pilavın mükemmel uyumu olan bu şah pilavının görünümü de lezzeti de ayrı güzel. Misafir sofralarınızın favorilerinden biri haline gelecek. Peki şah pilavı nasıl yapılır? İşte şah pilavı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler
  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • 200 gram kuzu kuşbaşı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram yeşil erik
  • 100 gram kestane
  • 100 gram kuru üzüm
  • 1 tutam safran
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 adet lavaş
Şah pilavı nasıl yapılır? Evde şah pilavı yapımı için pratik tarifi Nasıl yapılır?

Basmati pirincini tuzlu suda 2 saat kadar bekletin.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Eti tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Üzerine soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Kuru üzüm, kuru kayısı ve eriği de ekleyip karıştırın.
Daha sonra zerdeçal, karabiber ve tuzu da ilave edin.
Tuzlu suda beklettiğiniz pirinci güzelce yıkayın ve kaynar suda haşlayın. Pirinçler pişince suyunu süzün.
Diğer taraftan da tereyağını eritip üzerine pirinci ekleyin.
Safranı az miktarda sıcak suda rengi çıkana kadar demlendirin. Safranlı suyu da tuzla birlikte pilava ekleyin ve harmanlayın.
Lavaşları fırına dayanıklı tencerenizin ölçüsünde kesin ve tencereye güzelce dizin.
Lavaşın üzerine pilavın yarısını ekleyin ve ortasını açın.
Eti ve meyvelerin bir kısmını da pilavın üzerine ve ortasına eşit miktarda dağıtın. Kalan pilavı da üzerine ekleyin.
Pilavınızın en üstünü lavaş ile kapatın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pilavı 40 dakika kadar pişirin.
Geniş bir tepsiye ters bir şekilde çıkarın ve dilimleyin.
Pilavınızı ayırdığınız kuru meyvelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

JoyCe

NotAvailable
Yönetici
Süper Admin
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
10,340
Tepkime puanı
4,725
Puanları
113
Konum
Cappodocia
Mesleğin
Management officer
Cinsiyetiniz
Bayan
Burc
İkizler
Memleket
74 Bartın
Nerden:
50 Nevşehir
Bizdeki perde pilavı.
Bunada bayılırım 🙂
 

TheGirLinBlack

gє¢єує αşıк вιя кα∂ıиı güиєşιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
75,752
Tepkime puanı
39,365
Puanları
1,907
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Burc
Koç
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Avrupa
Basmati pirincin her türlüsünü severim bende ama bunu denemedim.

ana Yemeklerde meyve sevmiorum ; )
 

JoyCe

NotAvailable
Yönetici
Süper Admin
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
10,340
Tepkime puanı
4,725
Puanları
113
Konum
Cappodocia
Mesleğin
Management officer
Cinsiyetiniz
Bayan
Burc
İkizler
Memleket
74 Bartın
Nerden:
50 Nevşehir

TheGirLinBlack

gє¢єує αşıк вιя кα∂ıиı güиєşιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
75,752
Tepkime puanı
39,365
Puanları
1,907
Konum
Almanya
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Burc
Koç
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Avrupa
Kuru kayisi OK ; )

ama kuru üzümü normalde de sevmiyorum .

Genelde thai mutfaklari yapar, ananas felan katar ; ) ben SIYIYIRIM kenara ; ))
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst