Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
103,718
sdC
36,546
Eqe
34,825
34,813
25,466
TEO
22,076
21,033
aSk
20,421
12,443
11,363

Sıkma köfte ( Malatya )

WiLdRose

gє¢єує αѕ̧ıк вιя кα∂ıиı gϋиєѕ̧ιи уαραмαzѕıи..
Yönetici
TF Root
Katılım
24 Haz 2019
Mesajlar
103,718
Tepkime puanı
55,169
Puanları
1,907
Cinsiyetiniz
Bayan
Yaş
28
Memleket
35 İzmir
Nerden:
Bir seçim yapınız
image.jpeg

Malatya'ya özgü lezzetli bir yemek olan sıkma köfte günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. İçerisinde kıyma olmayan sıkma köfte bulgurdan yapılıyor. Yoğurması maharet gerektirse de püf noktalarını uyguladığınızda sıkma köfte damak çatlatan bir tada dönüşüyor. Peki, Malatya usulü sıkma köfte nasıl yapılır? İşte, sıkma köfte tarifi ve malzemeleri...
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 500 gram yarma bulgur (unlu köftelik bulgur)
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Sos malzemeleri:
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 kavanoz menemen sosu (veya 4 adet yeşil biber ve 2 adet domates)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Malatya usulü sıkma köfte tarifi Nasıl yapılır?

Bulgurla birlikte tuz ve üstünü geçmeyecek kadar sıcak suyu yoğurma kabına koyup üstünü kapatın. Yarım saat dinlendirin.
Dinlenen bulgurları iyice yoğurup ve küçük misket köfteler hazırlayın.

Köfteleri tuzlu suda bir iki taşım kaynatıp süzün.

Sosu için yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun eğer taze biber kullanılacaksa soğanla beraber onu da kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine menemen malzemesini ekleyin. (Taze domates kullanılacaksa bu aşamada biber ve domatesleri kavurun.)
Bir taşım kaynayınca tereyağı, salça ve baharatlarını ekleyin.

Hazırladığınız sosa haşladığınız köfteleri ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun.

Sıkma köfteniz hazır.

Afiyet olsun.
 

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst