Yeni mesajlar Yeni konular En çok cevaplanan En görüntülenen konu En çok begenilen

En çok mesaj
Kullanıcı
Mesaj
100,036
sdC
36,547
29,400
Eqe
29,153
22,941
TEO
22,076
aSk
20,421
19,064
12,439
11,363

Tahinli çörek tari

Nur34

Moderator
TF Moderatör
Katılım
9 Nis 2022
Mesajlar
730
Tepkime puanı
262
Puanları
63
tahinli-corek-pogaca-tarifi.jpg
Gelin öncelikle tahinli çörek tarifi için kullanmamız gereken malzeme listesine bir bakalım. Sonrasında ise; tahinli çöreklerimizin yapımına geçelim.

Tahinli çörek tarifi malzemeleri
  • 200 ml su (1 su bardağı )
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı kuru maya yeterli yaş maya da kullanabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı oda ısısında tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım kilo un
İçine sürmek için
  • Tahin
  • Şeker
    [*]Yumurta beyazı
    [*]Üzerine
    [*]Yumurta sarısı
    [*]Susam

Tahinli çörek nasıl yapılır?
Püf Noktası
Hamurları oda ısısında dinlendirmeye ve hazırladığınız çörekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizmeye özen gösterin.Kullandığınız unun yoğunluğuna göre hamura bir miktar daha un eklemeniz gerekebilir. Hamurları açtığınız esnada, mutfak tezgahını hafif bir şekilde unlamayı unutmayın.
Tahinli Çörek Pişirme Önerisi
Arzuya göre tahin ve toz şekerli harcın içine ince çekilmiş ceviz içi katabilir, yumurta sarısı sürdüğünüz tahinli çöreklerin üzerine ceviz içi serpiştirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?

  1. Kuru mayayı, ılık süt ve toz şekerle karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Elenmiş unu karıştırma kabına alın ve orta kısmını parmak uçlarınızla açtıktan sonra kuru maya karışımını dökün. Oda sıcaklığında beklettiğiniz eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra hamura ekleyin.
  3. Kenar kısımlarda kalan unu ortaya alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler toparlandığında ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  4. Hazırladığınız hamuru temiz bir kaba alın ve üzerini nemli bir mutfak beziyle örttükten sonra oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
  5. Çöreklerin iç harcı için ayrı bir kapta tahin ve toz şekeri karıştırın.
  6. Mayalanıp kabaran hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın. Altı eşit parçaya ayırdığınız hamuru, yuvarladıktan sonra bir merdane yardımıyla tezgah üzerinde açın.
  7. İç kısımlarına tahinli toz şeker karışımı sürdüğünüz hamurları, rulo şeklinde sarın.
  8. Aynı işlemi tüm hamurlara uyguladıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika daha mayalandırın.
  9. Mayalanan hamurları bir parça daha uzattıktan sonra bir ucundan alarak kendi etraflarında sardırın, hamurları diğer uç kısımlarını alt taraflarına bastırarak sabitleyin.
  10. Hazırladığınız çörekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, bolca susam serpiştirin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirdiğiniz çörekleri, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

First panel title

First panel content

Second panel title

Second panel content
Üst